Vrouwencoach

Vrouwen in leidinggevende functies zijn geen uitzondering meer. Een fulltime baan voor een vrouw heeft wel als gevolg dat er minder ruimte is voor een zwangerschap. Dat besef kan tot spanningen leiden en een vrouwencoach helpt vrouwen om hierin evenwicht te bereiken.

Carrière of niet
In het begin van een carrière staan vrouwen niet altijd stil bij het moederschap. De leeftijd waarop vrouwen kinderen krijgen is steeds hoger geworden waardoor en ook tijd is om een carrière te maken. Toch kan op een gegeven moment de kinderwens een rol gaan spelen. Dat zal gepaard gaan met twijfels, gebrek aan zelfvertrouwen en psychische probleem. De vrouwencoach begeleid vrouwen in deze periode doordat de vrouwencoach vrouwen de kracht kan geven om de juiste keuzes te maken. Je kunt ook terecht met zwangerschapsvragen omtrent:

  • Angst voor een bevalling
  • Rouwverwerking van een miskraam
  • Uit balans zijn door zwangerschap, bevalling en/of moederschap

Psychische problemen
De vrouwencoach staat ook vrouwen bij die als gevolg van een miskraam of een complexe bevalling de steun nodig hebben om de balans terug te vinden. Het gaat hierbij niet om een lange periode van hulp maar om effectieve hulp op korte termijn. Het zijn vaak ogenschijnlijk eenvoudige handreikingen die de vrouwencoach aan vrouwen meegeeft. Binnen de vertrouwensrelatie van de vrouwencoach en de vrouwen is het richting geven aan twijfel en gevoelens de belangrijkste taak van de vrouwencoach.

De regie terug krijgen
Een drukke baan, kleine opgroeiende kinderen en misschien zelfs een nieuwe zwangerschap maakt het voor vrouwen niet altijd gemakkelijk om de juiste keuzes te maken. De vrouwencoach helpt vrouwen om de regie terug te krijgen en daardoor zal de levensvreugde toenemen. En dat zal ongetwijfeld weer worden overgebracht op de omgeving van de vrouw.