Voedingscoach

Gezond eten is belangrijk voor ons lichaam. Gelukkig zijn steeds meer bedrijven bereid te investeren in omstandigheden die een gezonder eetpatroon bij de werknemers moeten bewerkstelligen. De voedingscoach zal een belangrijke rol hierin spelen.

Bedrijfskantine
Grotere bedrijven hebben vaak een bedrijfskantine. Van oorsprong vonden met name de vette happen gretig hun weg richting werknemers. Langzaamaan veranderen hier ook de wensen van de werknemers en het aanbod in de bedrijfskantines.

Een voedingscoach kan binnen de bedrijfskantine hele goede tips geven voor makkelijke en gezonde maaltijden. Deze gezonde maaltijden hoeven dan ook echt niet duurder te zijn dan het traditionele eten uit de bedrijfskantine. Zeker als de samenstelling van de gerechten wordt gedeeld met de werknemer ontstaat ook bij de werknemers de stimulans om dit thuis ook toe te gaan passen. Ook als de bedrijfskantine wordt geëxploiteerd door een cateraar kan een voedingscoach waardevolle tips over gezonde gerechten geven.

Eten op het werk
De situatie dat het eten op de werkplek wordt genuttigd of tijdens een vergadering is niet ongewoon. De voedingscoach heeft prachtige ideeën over take-away maaltijden vanuit de bedrijfskantine en die ter plekke kunnen worden genuttigd. Een bijkomstig voordeel is ook dat de geur van frituur niet in een vergaderruimte wordt verspreid.

De voedingscoach en het MKB
Ook binnen kleinere bedrijven kan de voedingscoach helpen medewerkers te ondersteunen met tips en adviezen over gezond eten. Bovendien zullen de medewerkers de inzet van een voedingscoach vanuit het bedrijf ervaren als betrokkenheid van de werkgever bij hun welzijn.