Taalcoach

In onze samenleving is communicatie de basis waarop we met veel mensen samenleven. Als we elkaar kunnen verstaan kunnen we ook vertellen wat we kwijt willen. Het zorgt natuurlijk ook voor meer begrip onderling. Dat communiceren dien we door middel van taal. Door de toenemende migratie van allerlei mensen die zich over de wereld uitspreiden krijgen we steeds meer te maken met mensen die de taal van omgeving niet spreken. Voor de acceptatie en inburgering is het spreken van een taal uitermate belangrijk. Door sessies te volgen bij een taalcoach kunnen mensen een taal sneller leren spreken en eerder hun weg in die andere maatschappij vinden.

Taalcoach als trainer
Indien u een leidinggevende functie heeft en wanneer u regelmatig presentaties en toespraken moet houden wilt u verbaal graag goed voor de dag komen. Hoewel het Nederlands de taal is die u uw hele leven al spreekt is het de vraag of uw taalvaardigheden voldoende zijn op professioneel vlak. Misschien wijdt u tijdens toespraken teveel uit over bepaalde onderwerpen of gebruikt u wollig taalgebruik waardoor de aandacht van de toehoorders wordt verminderd. Om u Nederlands te verbeteren, zeker in verbaal opzicht, kan een taalcoach u hiermee heel goed helpen. Kleine tips en vaardigheden kunnen zorgen dat uw presentaties beter over komen en dus ook beter blijven hangen.

Taalcoach bij specifieke beroepen
Er zijn bepaalde beroepsgroepen waarbij de taal en taalgebruik zeer belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de overheid, de juridische sector of bij de schrijvers van handleidingen. Kort en krachtig zijn hier de toverwoorden maar het is de kunst om de juiste woorden te kiezen. Voor elke doelgroep zijn taaltrainingen beschikbaar. Het is zeer de moeite waard om binnen uw bedrijf te kijken waar winst te halen valt als de communicatie, zeker op schrift, beter zou verlopen. Ook iets voor de hand liggende zaken als rapportages kunnen effectiever kunnen worden opgesteld en beter gelezen.