Sportcoach

Sport is een fysieke inspanning. Die fysieke inspanning zal toenemen als de drang naar betere prestaties zal toenemen. Presteren als doel. Uiteraard zal de sporter worden begeleid door de trainer die er voor zorgt dat de wens naar betere prestaties kan worden omgezet naar betere resultaten. Maar sporters maken naast de trainer ook steeds meer en meer gebruik van de sportcoach als begeleider. Net als ondernemers moeten sporters op topniveau presenteren om resultaat te halen.

We weten steeds meer
Door het toepassen van allerlei nieuwe technieken in de sportwereld komt er steeds meer informatie vrij over hoe onze fysieke prestaties kunnen worden verbeterd. De inbreng van wetenschappelijke studies maken de sport niet alleen professioneler maar zorgen ook voor meer aandacht voor alle zaken rondom de sporter. De sportcoach begeleidt het traject naar optimale prestaties om fysiek en mentaal vlak.

De sportcoach als mentor
Bij topprestaties hoort ook een levenswijze die is aangepast aan het lichaam dat die topprestaties moet leveren. Een sportcoach is bedoeld voor onder andere:

  • Het vinden van een uitgebalanceerd dieet
  • Intensieve trainingsprogramma
  • Mentale weerbaarheid stimuleren
  • Omgaan met teleurstellingen en omzetten tot nieuwe doelen

Alles in balans
De sporter en de sportcoach weten precies op welke tijdstippen de sporter optimaal moet presenteren, namelijk tijdens de wedstrijden. Het hele trainingsprogramma wordt daarop aangepast. Voortdurend wordt gestreefd naar de balans in lichaam en geest. Dat proces wordt intensief begeleid door de sportcoach op basis van een trainingsprogramma dat geheel en al is aangepast op de sporter. Hier is sprake van puur maatwerk in de sport.