Rouwcoach
Verlies van een naaste als gevolg van overlijden is een ingrijpende gebeurtenis in een leven. Een rouwcoach herkent snel de vorm van steun die nabestaanden zoeken. Daarom kan een rouwcoach een belangrijke rol spelen in de verwerking van het verlies.
Onzekerheden in het rouwproces
Rouwen gaat ook gepaard met vragen. Vragen die misschien nooit beantwoord zullen worden. Maar ook vragen naar onszelf over hoe het nu verder moet. We weten dat vragen leiden tot onzekerheden en in een periode van rouw is dat erg lastig. Juist omdat rouwen persoonlijk is zal een rouwcoach altijd vanuit de rouwende denken. De rouwcoach kan geen vragen beantwoorden maar kan wel helpen om de vragen een plekje te geven. Dit zal dan leiden tot rust en acceptatie.
Gevoelens een plek geven
Wat een rouwcoach doet is niets anders dan gevoelens een plekje geven. De gevoelens van verdriet, onmacht en twijfel bepalen ons denken wanneer we in een rouwproces terechtkomen. De professionele steun versterkt de acceptatie van het verlies. Hoe beter we in het rouwproces onze gevoelens een plekje hebben gegeven hoe meer we ook anderen kunnen bijstaan in het verwerkingsproces. Rouwverwerking treedt niet alleen op als men iemand verliest. Je kunt een rouwcoach ook benaderen bij:
- Echtscheiding
- Leren leven met een beperking
- Bij een burn-out
- Bij een miskraam
- Ontslag en verlies van baan en werk
- Bij faillissementen
Rouwverwerking houdt namelijk afscheid nemen in van iets wat er was en er niet meer zal zijn. Dit kan om mensen gaan, maar ook om prestaties of vrijheden die nu niet meer vanzelfsprekend is.
- Coach
- Waarom en wanneer coachen?
- Prijzen
- Burnout coach
- Executive coach
- Gezinscoach
- Gezondheidscoach
- Internetcoach
- Jongerencoach
- Kindercoach
- Lifecoach
- Loopbaanadviseur
- Loopbaancoach
- Managementcoach
- Ondernemerscoach
- Onderwijscoach
- Persoonlijke ontwikkeling
- Relatiecoach
- Rouwcoach
- Sportcoach
- Taalcoach
- Vitaliteitscoach
- Voedingscoach
- Vrouwencoach
- Zorgcoach
- ZZP coach
- Offertes vergelijken