Persoonlijke ontwikkeling

Iedereen wil wezenlijk onderdeel zijn of worden van onze maatschappij. Daarom zult u uw weg daarin proberen te vinden. Dat doet u omdat u gelukkig wilt worden. Die persoonlijke ontwikkeling begint bij uzelf. Door uw zoektocht naar balans en geluk ontwikkelt u een zelfinzicht waar u verder mee kunt.

Keuzes maken
Van tijd tot tijd komt u voor keuzes te staan. Elke keuze die u maakt zal van invloed zijn op uw persoonlijke ontwikkeling. Immers, een keuze kan leiden tot succes of tot teleurstelling. Maar in beide gevallen verrijkt het uw leven wel weer. En in de loop van de tijd zult u merken dat die gemaakte keuzes het maken van nieuwe keuze steeds makkelijker maakt. Deze ervaringen neemt u gedurende uw hele leven mee. Een coach voor persoonlijke ontwikkeling helpt je onder andere bij:

  • Je zelfvertrouwen vergroten
  • Richting geven aan je leven door doelen te stellen
  • Groeien doelen te realiseren
  • Leren positief denken en denken in kansen

Denken in kansen
Persoonlijke ontwikkeling heeft ook te maken met de wijze waarop u in het leven staat. Indien u positief in het leven staat zult u teleurstellingen eerder overwinnen en sneller op zoek gaan naar nieuwe kansen. Met een wat negatievere insteek zult u de drang om nieuwe risico’s te nemen na een teleurstelling aanvankelijk vermijden. Door het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen zult u merken dat de negatieve insteek zal worden omgezet naar het denken in kansen. Dan zult u eerder en meer ondernemen en dus succesvoller kunnen zijn.

Nooit stilzitten
De dynamiek van onze maatschappij dwingt ons er min of meer toe om te blijven zoeken naar uitdagingen of om voortdurend op de hoede te zijn voor bedreigingen. Als u deze dynamiek kunt omzetten in handelen zal dat uw persoonlijke ontwikkeling ten goede komen. Blijven zitten en afwachten wat er gebeurt is dan voor u definitief verleden tijd.