Ondernemerscoach

Ondernemen is risico nemen. Die risico’s worden bepaald door de keuzes die worden gemaakt. Het maken van de juiste keuzes is een van de grootste uitdagingen van het ondernemerschap. Het kan ineens voorkomen dat u als ondernemer vast zit, dat u het lastig vindt om de juiste keuzes te maken. Of dat u het geheel even niet meer overziet. In dergelijke situaties kan de ondernemerscoach als navigatie fungeren.

Opheffen van blokkades
De ondernemerscoach zal niet de rol van u overnemen, integendeel, de ondernemerscoach helpt u uw eigen rol in het bedrijf te versterken. De ondernemerscoach is:

  • uw spiegel en reflecteert uw gedrag en meningen. Door in die spiegel te kijken heft u een blokkade op bij uzelf en krijgt u een frisse kijk op uw bedrijf.
  • vaardig in het naar boven halen van jouw sterke en minder sterke eigenschappen en helpt jou om te werken aan een ‘betere’ versie van jezelf om persoonlijke belemmeringen aan te pakken.

De ondernemerscoach luistert
Indien u een ondernemerscoach inschakelt zal deze eerst naar u luisteren. Afhankelijk van de reden waarom u een coach inhuurt zal de ondernemerscoach u helpen bij het eventueel bijsturen. Maar direct zal de ondernemerscoach met u aan de slag gaan om uw doelen opnieuw te omschrijven. Door die andere kijk zult u merken dat u ook een andere managementstijl ontwikkelt. Die nieuwe managementstijl zal worden bepaald door het voortdurend zoeken naar kansen en mogelijkheden. Maar ook het tijdig herkennen van problemen hoort bij die nieuwe stijl.

Een frisse kijk
Het inschakelen van een ondernemerscoach zal zorgen voor een frisse wind in uw hoofd en daarna een frisse wind door uw bedrijf. Knelpunten worden kansen, moeilijkheden worden uitdagingen. Maar het belangrijkste is dat u het gevoel hebt gekregen dat u het zelf nog veel beter aankunt. Uw eigen kracht is toegenomen en dat is ten gunste van uw bedrijf.