Loopbaanadviseur

U wilt niets liever dan gemotiveerde medewerkers in uw bedrijf. Op allerlei manieren probeert u de werkomstandigheden te verbeteren. Ook bent u voortdurend bezig om uw mensen op een goede manier uit te dagen. Toch komt het voor dat er een enkeling in uw bedrijf werkt die u niet in die mate kunt motiveren dan u graag zou willen. De vraag kan dan zijn of deze medewerker wel op de goede plaats zit. Of sterker nog, zit deze medewerker wel bij het goede bedrijf? De loopbaanadviseur helpt hierbij. Een loopbaanadviseur helpt onder andere:

  • Jongeren voor de juiste opleiding
  • Werkenden die misschien niet op de juiste plek zitten
  • Herintreders die hun werk willen oppakken
  • Mensen met een loopbaanvraag

Kiezen voor de toekomst
Kinderen dienen al op vrij jonge leeftijd te kiezen voor een bepaald vakkenpakket, profiel of richting. Die keuze is dan bepalend voor de toekomst van het kind. Natuurlijk is er de mogelijkheid voor het kind om later een andere kant op te gaan. Dat zou wel zonde zijn van de tijd die is besteed aan een studie waar later niets mee wordt gedaan.

Twijfel op de werkvloer
Een medewerker kan op een gegeven ogenblik het idee krijgen dat hij of zij niet helemaal op de goede plaats zit. Eigenlijk wil deze medewerker wel iets anders. Als u als werkgever dit constateert dan is een loopbaanadviseur de ideale persoon om met de werknemer na te gaan wat op dat moment de mogelijkheden zijn. Die mogelijkheden kunnen binnen het bedrijf liggen maar ook elders, al dan niet met een aanvullende studie.

Optimale inzet werknemers
Niet alle medewerkers zullen de weg naar een loopbaanadviseur als eerste in gedachte hebben als ze nadenken over hun toekomst binnen hun vakgebied. Een goede werkgever kan zo nu en dan een loopbaanadviseur inschakelen. Deze investering zal zijn vruchten afwerpen als daardoor medewerkers op een andere plek terecht komen waar ze veel effectiever zullen zijn. Dit heeft zijn weerslag op de resultaten van het bedrijf en de investering is dat meer dan waard.