Internetcoach

Werken op afstand en thuiswerken zijn ingeburgerde begrippen in het bedrijfsleven. Ook voor coaching is het gebruik van internet niet meer weg te denken. Online coaching is een praktische toepassing van coaching in het bedrijfsleven. De mogelijkheden die het internet biedt geven natuurlijk kansen. Denk bijvoorbeeld aan Skype of online vergaderen. De aanwezigheid van geschikte apparatuur is wel een vereiste. Zeker apparatuur voor videoconference kunnen kostbaar zijn.

Coaching op de werkplek
In een coaching traject kan worden gekozen voor een sessie op basis van aanwezigheid op de werkplek. De beschikbare software voor online vergaderen zorgen voor een verbinding tussen alle betrokken personen. Op een simpele wijze kan dan worden gesproken en gediscussieerd over problemen of kansen binnen het bedrijf. De coach heeft de leiding en zorgt er voor dat iedereen zijn of haar bijdrage kan leveren.

De tarieven bij internet coaching
Het spreekt vanzelf dat de kosten van internet coaching gunstiger kunnen zijn dan bij persoonlijke coaching. Dat voordeel ligt misschien niet eens in de tarieven van de internetcoach maar meer in de kosten die het bedrijf moet maken voor die coaching. Zo te denken aan besparing op de kosten omtrent:

  • Reiskosten
  • Reistijd
  • Locatie

Het is dan ook een afweging tussen eventuele investeringen en voordelen van kostenbesparing.

Online ten opzichte persoonlijk contact
Online coachen of online vergaderen kan natuurlijk nooit de individuele interactie vervangen bij een persoonlijke sessie. Bovendien kan een bepaalde vorm van coaching van toepassing zijn op een individu en is er geen behoefte aan de aanwezigheid anderen. Die afweging zult u als ondernemer moeten maken. Het kan helpen om door middel van een vrijblijvend gesprek met een aantal coaches te achterhalen welke vorm het beste bij uw bedrijf past. Een tussenvorm is ook mogelijk. Een eerste serie sessies die worden gevolg door al dan niet individuele sessies via internet. Deze optie kan de voortgang versnellen en leiden tot een snel resultaat.