Executive coach

Als ondernemer heeft u een prachtig bedrijf opgebouwd samen met uw medewerkers. Het loopt zoals u altijd had gehoopt dus u bent tevreden. U kunt uzelf dan afvragen of u echt het maximale heeft bereikt. Zou er iets kunnen zijn wat uw bedrijf nog beter maakt, wat de wisselwerking met de medewerkers nog vloeiender laat verlopen? Met andere woorden, hoe zit het met uw eigen vaardigheden? Een gesprek met een executive coach kan voor verrassende inzichten zorgen. De executive coach is een klankbord voor u en voor uw bedrijf. De executive kan u motiveren en dat zal uw bedrijf ten goede komen.

De wisselwerking met uw executive coach
Niet iedereen kan alle wijsheid in pacht hebben. Als ondernemer bent u gepokt en gemazeld in uw branche. U heeft succes en dus gelijk. Maar is er misschien niet nog iets anders? Een andere kijk op zaken zal een wereld voor u openen. De executive coach zoekt de balans tussen uw eigen innerlijke gevoel en de kijk die u op uw eigen bedrijf heeft. Het geeft energie om te constateren dat bepaalde technieken kunnen worden ingezet in sommige situaties. Technieken die onder andere zorgen voor verbetering van de resultaten in uw bedrijf. Een executive coach kan je o.a. helpen bij:

  • Persoonlijke vraagstukken waarbij je een onafhankelijke deskundige coach zou willen die met jou ontrafelt en hefbomen vindt. Iemand die tot de kern komt en jouw inzichten geven over je handelen.
  • Je wensen als je meer met je bedrijf wilt, maar niet weet hoe je jouw doelen zou moeten concretiseren.
  • Samenwerking van je bedrijf met een ander bedrijf. Hoe neem je de juiste regie?

Altijd een stapje voor zijn
Coaching helpt om een doel te verwezenlijken. Het is een hulpmiddel en een richtlijn. Goede coaching zorgt er voor dat u ontwikkelingen steeds net een stapje voor kunt zijn. Op directieniveau is dat belangrijk voor het bedrijf en de executive coach helpt u om altijd net even iets verder te denken. Als uw medewerkers zien dat u als leidinggevende, op welk niveau dan ook, mogelijke problemen eerder de baas bent dan verwacht zal er een wederzijds respect ontstaan. Dat is leiderschap in optima forma. Het zijn technieken die zeer waardevol zijn voor uw bedrijf maar ook voor u of uw medewerkers op het persoonlijke vlak.